Brytbröd

ca 12 bitar

25 g jäst
50 g smör eller margarin
3 dl mjölk
½ dl PO-fiber
1 msk fiberhusk
½ tsk salt
((ev. 2 tsk nystött fänkål))
ca 5 dl fin glutenfri mjölblandning

Använd gärna matberedare.
Smula ner jästen i degskålen. Smält matfettet. Häll på vätskan och låt den bli fingervarm, 37 grader. Häll degspaden över jästen och rör tills det har löst sig.
Blanda ner PO-fiber och fiberhusk. Rör om och låt blandningen stå och svälla i ca 10 minuter.
Tillsätt salt, fänkål och det mesta av mjölblandningen. Arbeta degen kraftigt i maskin eller förhand och tillsätt sedan resten av mjölet.
Degen ska vara ganska lös och kladdig.
Häll upp degen i en form, 20 x 30 cm, som är smord, och strödd med t ex PO-fiber eller hirsflingor (eller använd bakplåtspapper).
Fördela jämnt i formen (använd blöta händer så går det lätt). Lägg en handduk över och låt jäsa i 45-60 minuter.
Häll över lite sesamfrön om du vill och grädda i ugnen i 225 grader i ca 14 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0