Chokladbrownies utan mjöl

225 gr mörk choklad, minst 70% cacao
225 gr smör
2 tsk vaniljsocker
2oo gr socker (2 1/4 dl)
3 ägg, vispade
150 gr brända mandlar
100 gr hackade valnötter

Ugn: 170 grader

  1. Smält chokladen försiktigt, med smöret i en tjockbottnad kastrull.
  2. Ta bort kastrullen från plattan och blanda i vaniljsocker och strösocker, låt det svalna lite
  3. Rör ner vispade ägg + nötter. Häll smeten i en bakform eller en foliebakform (ca 24x24 cm stor)
  4. Grädda i ugnen i ca 25-30 minuter. Då är den stel på ytan men lite kladdig i mitten. När kakan har svalnat skär man den i lagom stora bitar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0