Dammsugare
( 46 stycken )
Ingredienser:
50 g smör
2 msk farinsocker
1 dl havregryn eller boveteflingor
12 st digestivekex glutenfria
150 g mandelmassa
60-75 g smör
1-2 msk punsch
2 msk kakao
2 msk florsocker
2 msk vaniljsåspulver för kalla såser
För utkavling:
Florsocker
Marsipantäcke:
Ca 400 g Marsipan
Ett par droppar grön karamellfärg
1-2 msk Smält smör
ca 200 g Smält mörk blockchoklad
Gör så här:
Punschrulle:
Rosta smör, farinsocker och havregryn i en stekpanna.
Blanda därefter i matberedare resten av ingredienserna till en slät massa.
Dela degen i 6 delar.
Strö ut lite florsocker på bakplåtspapper och rulla ut 28 cm långa längder.
Sätt i kylen ca 1 timme.
Marsipantäcke:
Arbeta in karamellfärg, droppvis och försiktigt i rumsvarm marsipan till fin, grön färg.
Kavla ut marsipanen, hälften åt gången, till en platta, 21 x 28 cm.
Dela varje platta i 3 lika delar.
Pensla marsipanen med smält smör.
Lägg en punschrulle på varje längd.
Vik ihop och tryck till skarven.
Kyl rullen.
Skär med vass kniv varje rulle i 4 cm långa bitar.
Smält chokladen i en skål i vattenbad.
Doppa bitarnas snittytor i chokladen.
Lägg kakorna på bakplåtspapper tills chokladen stelnat.
Ingredienser:
50 g smör
2 msk farinsocker
1 dl havregryn eller boveteflingor
12 st digestivekex glutenfria
150 g mandelmassa
60-75 g smör
1-2 msk punsch
2 msk kakao
2 msk florsocker
2 msk vaniljsåspulver för kalla såser
För utkavling:
Florsocker
Marsipantäcke:
Ca 400 g Marsipan
Ett par droppar grön karamellfärg
1-2 msk Smält smör
ca 200 g Smält mörk blockchoklad
Gör så här:
Punschrulle:
Rosta smör, farinsocker och havregryn i en stekpanna.
Blanda därefter i matberedare resten av ingredienserna till en slät massa.
Dela degen i 6 delar.
Strö ut lite florsocker på bakplåtspapper och rulla ut 28 cm långa längder.
Sätt i kylen ca 1 timme.
Marsipantäcke:
Arbeta in karamellfärg, droppvis och försiktigt i rumsvarm marsipan till fin, grön färg.
Kavla ut marsipanen, hälften åt gången, till en platta, 21 x 28 cm.
Dela varje platta i 3 lika delar.
Pensla marsipanen med smält smör.
Lägg en punschrulle på varje längd.
Vik ihop och tryck till skarven.
Kyl rullen.
Skär med vass kniv varje rulle i 4 cm långa bitar.
Smält chokladen i en skål i vattenbad.
Doppa bitarnas snittytor i chokladen.
Lägg kakorna på bakplåtspapper tills chokladen stelnat.
Kommentarer
Trackback