Drömtårta

1 rulle, ca 10-12 bitar

3 ägg
1½ dl socker
2½ msk kakao
1 tsk bakpulver
1¼ dl Finax Glutenfri Mjölmix (75 g)

Fyllning
100 g smör eller margarin
1½ dl florsocker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker

 

Sätt ugnen på 250 grader. Klä en långpanna som mäter ca 30x40 cm med bakpapper. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda ner de torra ingredienserna i smeten. Rör varsamt smeten slät. Bre ut smeten jämnt i långpannan och grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter (jag tog ut den efter ca 3½ min)Sockra lätt på den nygräddade kakan och stjälp den upp och ner på smörpapper att kallna. Till fyllningen rörs smöret eller margarinet och florsockret poröst. Tillsätt äggula och vaniljsocker och rör samman till en slät kräm. Dra bort bakpappret från den kalla kakbottnen. Bre ut fyllningen jämnt och rulla samman från långsidan med hjälp av smörpappret.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0