Filmjölksbröd
2 limpor
6 dl GF mjölmix, grov
6 dl GF mjölmix, fin
4 dl fibrex (hade inte det hemma så jag tog 2 dl krossat bovete istället)
1 dl pofiber
2 tsk salt
5 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
1 dl ljus sirap
1 liter filmjölk
Sätt ugnen på 175 grader och smörj samt beströ 2 st 1½ liters formar med linfrö eller fibrex (jag tog linfrön, blev mkt gott)
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sirap och filmjölken. Blanda väl med maskin eller degkrokar. (jag körde med vanliga vispar o elvispen, funkade bra)
Häll smeten i formarna och frädda i ca 60 min på nedersta falsen i ugnen.
6 dl GF mjölmix, grov
6 dl GF mjölmix, fin
4 dl fibrex (hade inte det hemma så jag tog 2 dl krossat bovete istället)
1 dl pofiber
2 tsk salt
5 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
1 dl ljus sirap
1 liter filmjölk
Sätt ugnen på 175 grader och smörj samt beströ 2 st 1½ liters formar med linfrö eller fibrex (jag tog linfrön, blev mkt gott)
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sirap och filmjölken. Blanda väl med maskin eller degkrokar. (jag körde med vanliga vispar o elvispen, funkade bra)
Häll smeten i formarna och frädda i ca 60 min på nedersta falsen i ugnen.
Kommentarer
Trackback