Fryst Pepparkaksrulle med lingongrädde
20-24skivor
Ugn 250grader
Botten
3 ägg
1,5 dl socker
1 1/4 dl finax glutenfri mjölmix
1 msk pofiber
1 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk mald kryddnejlika
lingongrädde
2 dl vispad vispgrädde
1 dl lingonsylt gärna rårörd
Gör så här:
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna 30x40cm. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i mjöl, pofiber, bakpulver och kryddor och rör ner det. Bred ut smeten jämnt över pappret. Grädda i mitten av ugnen cirka 4-5minuter.
Strö lite socker över kakan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Dra av pappret som kakan gräddats på. Om det inte släpper, pensla med lite kallt vaatten. Låt kakan kallna.
Vispa grädden och blanda med lingonsylten. Bred lingongrädden över kakan och rula ihop den från ena långsidan. Förpacka och frys rullen.
Pepparkaksrullen kan skivas otinad och serveras direkt eller kan man förvara den skivad i kylskåp en timme innan servering.
Ugn 250grader
Botten
3 ägg
1,5 dl socker
1 1/4 dl finax glutenfri mjölmix
1 msk pofiber
1 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk mald kryddnejlika
lingongrädde
2 dl vispad vispgrädde
1 dl lingonsylt gärna rårörd
Gör så här:
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna 30x40cm. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i mjöl, pofiber, bakpulver och kryddor och rör ner det. Bred ut smeten jämnt över pappret. Grädda i mitten av ugnen cirka 4-5minuter.
Strö lite socker över kakan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Dra av pappret som kakan gräddats på. Om det inte släpper, pensla med lite kallt vaatten. Låt kakan kallna.
Vispa grädden och blanda med lingonsylten. Bred lingongrädden över kakan och rula ihop den från ena långsidan. Förpacka och frys rullen.
Pepparkaksrullen kan skivas otinad och serveras direkt eller kan man förvara den skivad i kylskåp en timme innan servering.
Kommentarer
Trackback