Gluten/Laktosfritt hälsobröd

2dl Renodlad havregryn (semper) eller boveteflingor
5dl Glutenfritt mjöl (för mörkt bröd)
1dl krossat linfrö (Jag gör egen blandning av tex nöt blandning)
1dl grovhackade hasselnötter (också här valfritt)
2tsk Bikarbonat
1tsk salt

4dl Mild yoghurt (valio laktosfri)
½dl sirap (jag brukar ha ljus)
½dl lingonsylt (ej för mosad, gärna med hela rårörda)

Ugnen: 200grader
*Blanda alla torra ingredienser
*Rör i dom "blöta" ingredienserna (vilket jag brukar blanda för sig först)
*Häll i smeten i en smord avlång bakform
Grädda i ca 50min.

Lycka till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0