God Vaniljkaka
2 ägg
2 dl socker
1 dl kokande vatten
3 dl Glutenfri Mix eller Fin Mix
2 tsk bakpulver
125 g smör eller margarin
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker
Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst och tillsätt sedan det kokande vattnet. Blanda mix och bakpulver och rör ner det i smeten. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Häll i smeten och grädda i 175°C i ca 35 minuter.
Dela på kakan när den svalnat, med översta delen tunnast, och gör i ordning fyllningen. Låt margarinet och mjölken koka häftigt i 2 minuter och tillsätt sedan vaniljsockret. Häll fyllningen, som är tunnflytande, över kakan. Lägg tillbaka locket och pudra toppen med florsocker.
Går även bra att använda som tårtbotten: bred över vispad grädde och dekorera med färska bär eller nonstop
2 dl socker
1 dl kokande vatten
3 dl Glutenfri Mix eller Fin Mix
2 tsk bakpulver
125 g smör eller margarin
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker
Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst och tillsätt sedan det kokande vattnet. Blanda mix och bakpulver och rör ner det i smeten. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Häll i smeten och grädda i 175°C i ca 35 minuter.
Dela på kakan när den svalnat, med översta delen tunnast, och gör i ordning fyllningen. Låt margarinet och mjölken koka häftigt i 2 minuter och tillsätt sedan vaniljsockret. Häll fyllningen, som är tunnflytande, över kakan. Lägg tillbaka locket och pudra toppen med florsocker.
Går även bra att använda som tårtbotten: bred över vispad grädde och dekorera med färska bär eller nonstop
Kommentarer
Trackback