God Vaniljkaka

2 ägg
2 dl socker
1 dl kokande vatten
3 dl Glutenfri Mix eller Fin Mix
2 tsk bakpulver

125 g smör eller margarin
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker
Gör så här:

Vispa ägg och socker poröst och tillsätt sedan det kokande vattnet. Blanda mix och bakpulver och rör ner det i smeten. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Häll i smeten och grädda i 175°C i ca 35 minuter.

Dela på kakan när den svalnat, med översta delen tunnast, och gör i ordning fyllningen. Låt margarinet och mjölken koka häftigt i 2 minuter och tillsätt sedan vaniljsockret. Häll fyllningen, som är tunnflytande, över kakan. Lägg tillbaka locket och pudra toppen med florsocker.
Går även bra att använda som tårtbotten: bred över vispad grädde och dekorera med färska bär eller nonstop

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0