Inga-Majs Korv/hamburgerbröd
150 gram margarin
2 ½ dl matlagningsgrädde
6 dl vatten
75 gram jäst
2 stora ägg (är de små ägg ta då gärna 3 st)
½ dl vit sirap/eller ½ dl socker
1 msk fiberhusk
1 paket Finax mjöl (+ 2dl extra)
Gör så här:
Smält margarinet, tillsätt vattnet och grädden - värm till 37 grader. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. Vispa sedan ner äggen
Rör ut jästen i sirapen
Blanda sedan ner mjölet och jästen i vätskan - med Elvisp/bakmaskin. Låt degen jäsa i 15 minuter.
Häll sedan över i en spritspåse och tryck ut till runda eller avlånga bröd på ett bakplåtspappret
Låt sedan bröden jäsa i ca 20-30 munter, pensla med uppvispat ägg och grädda i 250 grader.
Gör man brödbullar så kan man över strö över lite vallmofrö på.
Detta är ett superbar recept på korvbröd, hamburgebörd eller vanlig brödbullar om man tycker det.... toppen!!!
2 ½ dl matlagningsgrädde
6 dl vatten
75 gram jäst
2 stora ägg (är de små ägg ta då gärna 3 st)
½ dl vit sirap/eller ½ dl socker
1 msk fiberhusk
1 paket Finax mjöl (+ 2dl extra)
Gör så här:
Smält margarinet, tillsätt vattnet och grädden - värm till 37 grader. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. Vispa sedan ner äggen
Rör ut jästen i sirapen
Blanda sedan ner mjölet och jästen i vätskan - med Elvisp/bakmaskin. Låt degen jäsa i 15 minuter.
Häll sedan över i en spritspåse och tryck ut till runda eller avlånga bröd på ett bakplåtspappret
Låt sedan bröden jäsa i ca 20-30 munter, pensla med uppvispat ägg och grädda i 250 grader.
Gör man brödbullar så kan man över strö över lite vallmofrö på.
Detta är ett superbar recept på korvbröd, hamburgebörd eller vanlig brödbullar om man tycker det.... toppen!!!
Kommentarer
Trackback