Inga-Majs Korv/hamburgerbröd

150 gram margarin
2 ½ dl matlagningsgrädde
6 dl vatten
75 gram jäst
2 stora ägg (är de små ägg ta då gärna 3 st)
½ dl vit sirap/eller ½ dl socker
1 msk fiberhusk
1 paket Finax mjöl (+ 2dl extra)

Gör så här:
Smält margarinet, tillsätt vattnet och grädden - värm till 37 grader. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. Vispa sedan ner äggen

Rör ut jästen i sirapen

Blanda sedan ner mjölet och jästen i vätskan - med Elvisp/bakmaskin. Låt degen jäsa i 15 minuter.

Häll sedan över i en spritspåse och tryck ut till runda eller avlånga bröd på ett bakplåtspappret

Låt sedan bröden jäsa i ca 20-30 munter, pensla med uppvispat ägg och grädda i 250 grader.

Gör man brödbullar så kan man över strö över lite vallmofrö på.


Detta är ett superbar recept på korvbröd, hamburgebörd eller vanlig brödbullar om man tycker det.... toppen!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0