Lussekatter

Ingredienser (20 st portioner)

75 g smör eller margarin
2 dl mjölk
1 pkt jäst (50 g)
2 tsk fiberHUSK
1 dl Kesella, mager kvarg
1 dl socker
1 st ägg
0,5 g saffran
1 krm salt
1 pkt Semper "röd" mix (spara 1 1/2 dl till utbakningen)

Russin
Ägg

Instruktioner
Smält fettet, häll på mjöken och låt det bli ljummet, ca 37 grader.
Vispa ut jästen och sedan fiberHUSKen i degspadet. Låt svälla en stund.
Tillsätt Kesella, socker, ägg, saffran och salt.
Arbeta in mixen, spara ca 1 1/2 dl till utbakningen.
Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter.
Arbeta ihop degen, dela den i 20 bitar och baka ut till lussekatter. Garnera med russin.
Jäs övertäckta på plåt ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0