Mariannekladdkaka

Du behöver:


4 msk kakao

1,5 dl GF mix 

3 dl socker

2 ägg

En nypa salt

100 g smält smör

En stor näve mini-marshmallows


Mariannefluff:

3 dl vispgrädde

1 påse Mariannekarameller


Gör så här:

1. Rör ihop alla ingredienser till kladdkakan och grädda i 150 grader i 35 minuter.

2. Ta ur Mariannekaramellerna, lägg i en påse och linda in i en handduk och krossa dem, till exempel med en kavel.

3. När all Marianne är krossad i små bitar, häll i grädden i en kastrull och värm upp till strax innan den börjar koka, den får inte koka! Häll i Mariannekrosset och rör tills det smält helt.

4. Ställ in gräddblandningen i kylen i minst 6 timmar, eller gärna över natten och vispa sedan upp grädden till ett fluff.

5. Skär upp kladdkakan i bitar och lägg i botten på ett glas eller liknande, lägg sedan på några marshmallows och sedan en klick Mariannefluff.

Smaklig måltid.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0