Piroger
50 gram jäst
5 dl vatten
4 msk olja
Värm till 37 grader och tillsätt sedan:
1 tsk salt
1 msk fiberhusk
Låt svälla i ca 10 minuter
Tillsätt: 2 dl kesella och ca
16 dl Finax mjöl. (+ ca 7dl )Arbeta degen kraftigt och låt jäsa i bunken i ca 40 minuter.
Gör sedan så här:
Arbeta ihop degen med ytterligare ca 7 dl mjöl (häll i lite i taget och känn efter, man ska kunna kavla degen) och ha ca 1 dl mjöl till utbakningen
Dela upp degen i 2 delar och sedan varje del till 9 delar. Kavla ut rundlar med ca 12 cm i diameter
Lägg ca 2 msk köttfärsfyllning och vik över ena rundelhalvan över den andra och tryck på kanten med en gaffel
Pensla med ägg och grädda i ca 12 minuter i 250 grader (Ska ej jäsas mera utan gräddas direkt efter att man fyllt dem)
Låt pirogerna svalna på galler före infrysning.
5 dl vatten
4 msk olja
Värm till 37 grader och tillsätt sedan:
1 tsk salt
1 msk fiberhusk
Låt svälla i ca 10 minuter
Tillsätt: 2 dl kesella och ca
16 dl Finax mjöl. (+ ca 7dl )Arbeta degen kraftigt och låt jäsa i bunken i ca 40 minuter.
Gör sedan så här:
Arbeta ihop degen med ytterligare ca 7 dl mjöl (häll i lite i taget och känn efter, man ska kunna kavla degen) och ha ca 1 dl mjöl till utbakningen
Dela upp degen i 2 delar och sedan varje del till 9 delar. Kavla ut rundlar med ca 12 cm i diameter
Lägg ca 2 msk köttfärsfyllning och vik över ena rundelhalvan över den andra och tryck på kanten med en gaffel
Pensla med ägg och grädda i ca 12 minuter i 250 grader (Ska ej jäsas mera utan gräddas direkt efter att man fyllt dem)
Låt pirogerna svalna på galler före infrysning.
Kommentarer
Trackback