"Recept" på Hönökaka

Införskaffa ett paket av Sempers knäckebröd (de stora halvrunda skivorna och inte de andra knäckebrödsalternativen).

Ta en skiva och håll den vågrätt under vattenkranen.

Blötlägg båda sidorna (snåla inte på vattnet).

Håll sedan brödskivan lodrätt så att överskottsvattnet rinner av. Gör likadant med ytterligare två brödskivor (det går bra att bara göra av två skivor så blir det lite tunnare)

Lägg brödskivorna på varandra och stoppa dem i en plastpåse, som sluts till med gummiband eller klämma för att bli tät. Låt brödskivorna ligga i plastpåsen över natten (eller ca ett halvt dygn) för att få brödet "färdigbakat".

Knäckebrödet har blivit Hönökaka!
Det är även praktiskt att ta med torrt knäckebröd på semesterresan, som sedan kan bli mjukt matbröd

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0