Rosenbröd
ungefär 14-16stycken.
50g smör eller margarin
2,5dl vatten
1/2 pkt jäst
1 ägg
1tsk salt
1 pkt semper fin mix eller lågprotein mix (spara 1,5dl för utbak)
pensling ägg eller vatten
garnering: Vallmofrö
Smält fettet, tillsätt vatten och låt det bli ljummet ca 37grader.
Rör ut jästen i degspadet. Tillsätt ägg och salt. Arbeta in mixen. Låt jäsa ca 30min. Arbeta ihop och dela i bitar. Rulla till runda bullar och klipp ett kryss i bullarna och jäs på en plåt i 20min.
Pensla med ägg eller vatten och strö på vallmofrö.
Grädda i mitten av ugnen i 250grader i ca 10min.
50g smör eller margarin
2,5dl vatten
1/2 pkt jäst
1 ägg
1tsk salt
1 pkt semper fin mix eller lågprotein mix (spara 1,5dl för utbak)
pensling ägg eller vatten
garnering: Vallmofrö
Smält fettet, tillsätt vatten och låt det bli ljummet ca 37grader.
Rör ut jästen i degspadet. Tillsätt ägg och salt. Arbeta in mixen. Låt jäsa ca 30min. Arbeta ihop och dela i bitar. Rulla till runda bullar och klipp ett kryss i bullarna och jäs på en plåt i 20min.
Pensla med ägg eller vatten och strö på vallmofrö.
Grädda i mitten av ugnen i 250grader i ca 10min.
Kommentarer
Trackback