Saffransskorpor
100 g smör
1 g saffran
2 st. ägg
1.5 dl strösocker
6 dl Finax mjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hackad sötmandel
Råsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken. Häll degen/smeten i en påse och spritsa ut tre längder på en plåt. Strö över råsocker. Längderna kommer att åka samman men det går att dela när man sedan ska skära bitarna
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).
1 g saffran
2 st. ägg
1.5 dl strösocker
6 dl Finax mjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hackad sötmandel
Råsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken. Häll degen/smeten i en påse och spritsa ut tre längder på en plåt. Strö över råsocker. Längderna kommer att åka samman men det går att dela när man sedan ska skära bitarna
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).
Kommentarer
Trackback