Stompa

Ett mycket enkelt och gott bröd som även barnen klarar av att baka. Stompa påminner om tjockt mjukt tunnbröd och bakades förr i hela norra Sverige på vedeldade hällar.
Idag gräddar man Stompan i en osmord stekpanna, några minuter på varje sida, utan os.
Vi har gjort det som alternativ till scones de kvällar vi velat ha lite mys. Hela familjen älskar dem. Dottern fick receptet i Hemkunskapen och så har vi ändrat lite p.g.a Celiaki.

Det här behövs till ca 5 stycken:
1 tsk brödkryddor (alt 1/2 tsk fänkål o 1/2 tsk anis)
1/2 tsk salt
1/2 tsk bikarbonat
3.75 dl glutenfri mix (Semper Grov Mix)
1.75 dl filmjölk
2 1/2 msk sirap

Gör så här:
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Tillsätt filmjölk och sirap och blanda samman till en deg.
3. Baka ut degen till en lång rulle och dela den i 5 delar. Forma till bullar.
4. Kavla ut varje boll på mjölat bakbord med kruskavel (annars vanligt kavel)till platta bröd.
5. Värm en stekpanna och grädda bröden bruna ca 2 min på varje sida

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0