Tårtbotten

3 ägg
3 dl socker
3 3/4 dl glutenfri mjölmix
1/2 tsk husk
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 1/2 dl kokande vatten

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och lägg bakplåtspapper i botten i en rund form med löstagbar botten (ca 2 liter).
Vispa ägg och socker poröst. Blanda ner mix, husk, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt till sist kokande vatten och rör om. Häll smeten i formen och grädda i ca 40 min.

Den blir HÖGRE än formen, sist la jag bakplåtspapper ovanpå + en flatbottnad form som tyngd o fick en perfekt formad tårtbotten trots lite "läck".

Vill man ha en lägre tårta så har jag även sett receptet 1/2 gång mindre (2,2,2 1/2, 1/4,1, 1/2, 3/4)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0