Vörtbröd

1 bröd

Ingredienser

1 dl vatten
33 cl julmust ( 1 flaska)
25 g jäst
25 g rumsvarmt smör/margarin eller 2 msk olja
1/2 dl mörk sirap
1,5-2 tsk salt
1 1/2 tsk pepparkakskryddor
7-8 dl Finax Grov Glutenfri Mjölmix (ca 400 g)
0,5-1 dl blötlagda russin

Gör så här:

Värm julmusten och vattnet till fingervarmt.
Häll vätskan över jästen som smulats ner i en degbunke. Rör om tills jästen är upplöst.
Klicka ner matfettet eller häll i oljan och tillsätt därefter sirap, salt, kryddor och soja. Rör om.
Blanda ner mjölmixen. Vispa degen väl i maskin i minst 5 minuter.
Häll den lösa degen i en smord avlång bakform som rymmer ca 1 1/2 liter.
Ställ brödet att jäsa i ca 30-35 minuter. Sätt ugnen på 200°.
Grädda det färdigjästa brödet i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0